Tuesday, October 27, 2009

perrier

saya ni bukan jenis manusia yg rajin minum air 0 a.k.a air masak..
dlm sehari plg bnyk minum pn 3 gelas je..
but i do take caffeine for most everyday..sangap xdpt minum coffee dek non oi!
time period pulak, saya lebih suke meneguk perrier, sejenis air mineral yg bergas..
teguk sebotol terus hilang period pain tu..
recently, saya dikabarkan oleh seorg member yg mengatakan perrier mengandungi alcohol..
which means ia haram dijual di sesetengah hotel di kelantan..
setau saya, perrier ni xde alcohol..
it is a bottled mineral water made from a spring in Vergeze in the gard department of France and naturally carbonated..
till now, saya da stop minum air ni..
was-was plk..

Perrier
Perrier logo.svg

CountryFrance
SourceVerg├Ęze
Typesparkling
pH5.46
Calcium (Ca)147.3
Chloride (Cl)21.5
Bicarbonate (HCO3)390
Fluoride (Fl)0.12
Magnesium (Mg)3.4
Nitrate (NO3)18
Potassium (K)0.6
Sodium (Na)9
Sulfates (SO)33
TDS475
milligrams per liter (mg/l)

Website: http://www.perrier.com






4 comments:

  1. Btol ke ley ilang period pain?
    Sygnye dh ade rase was was.
    Nak try pon dh xle...
    Hmm~

    ReplyDelete
  2. huh..kalau was2, jgn minum..
    tp akak tgok kandungannyer takde pun alcohol..
    salah info kot..

    ReplyDelete
  3. farah :aah,dpt kurgkn period pain..tula,was2 je nk mnm,ntah btl ke x ade alcohol..

    kak sue :yaya pn xtaula kak sue..org yg inform tu pn org yg keje kt hotel..die bgtau hotel tu dh banned perrier sbb ade alcohol

    ReplyDelete
  4. perrier blh jer minum
    aku pun suka kafein.. huhuhu

    ReplyDelete